-PeLaWaT SiLa TiNGGaLKaN LiNK aNDa DiSiNi - TeRiMa KaSiH DaRi BLoGGeR KaMPuNG-

Tuesday, January 25, 2011

Home » , , » CARA MERINGANKAN BLOG ANDA

CARA MERINGANKAN BLOG ANDA

CARA MERINGANKAN BLOG ANDA

Sudah hampir empat hari saya tidak update blog saya yang nampaknya dah makin meningkat pada traffic rank selepas baru 1bulan lebih dalam dunia blogging.

Hari ini saya bercadang untuk berkongsi dengan anda bagaimana cara meringankan blog anda. 

Kenapa kita perlu ringankan blog blog kita??? 

Sudah pasti ada yang tertanya-tanya bukan? Sebabnya apabila kita mahu orang lain mengunjungi blog kita, sudah pasti mereka tidak mahu tertunggu-tunggu loading blog anda yang akan membuatkan mereka bosan menunggu dan akhirnya memilih untuk ke blog atau web lain.

Sekarang saya akan tunjukkan kepada anda cara meringankan blog anda.

LANGKAH 1
Copy code di bawah ini.



<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://img838.imageshack.us/img838/2931/loadingpagebudaknakal.jpg"
});
});
</script>

LANGKAH 2
Cara pemasangan
1) Login ke Blogger, klik Design





2) Pada Page Elements, klik Add a Gadget di lokasi yang anda ingin letak
3) Pilih HTML/JavaScript




LANGKAH 3
Pastekan code yang telah anda copy tadi di content yang telah disediakan dan save.
Selamat mencuba..!!!!
                                                                                                                                                                                                                                       CARA MERINGANKAN BLOG ANDA

*Tutorial ini di ambil di jeritanblog.blogspot.com dan diolah semula

 

8 comments:

hana said...

i'll try..
tq3..
=D

To'Qie said...

yes u can try it....
sbb mmg mudah....kalau ada problem bg tau k...

DeCrewz said...

Salam bro.. 1st time Jai singgah cni.. Untuk WP boleh guna nie jugak ke?

To'Qie said...

boleh apa salah nya.....

Muhammad Hanif Bin Ahmad said...

tq...boleh cba ni...


Jemput lawat & follow my blog yer.
http://yanglurus.blogspot.com/

To'Qie said...

cuba lah kerana mmg berhasil...
sudah singgah di blog anda dan follow anda...
sudi2 lah follow blog nie juga...jgn lupa tinggalkan link anda di atas...

Aku Dan Teksi said...

salam singah sini

Syafsp said...

salam bro, berminat la dengan blog saudara. dan tips di atas ni akan saya cuba sebentar lagi.

pasal buat duit PPC tu, masih tak tau lagi la yang mana blurr, sebab saya baru buat blog, blog pun agak memberansangkan. letak dah iklan nuff, tapi macam tak ada earning je. rugi la macma tu.

kalau bro ada tips ke ape ke? minta tolong sangat2. saya serius nak belajar ni. rugi la kan, kalau blog ada, tapi tak buat jana pendapatan..

saya tak pasti commecnt di sini auto alert ke tak sapa yanG reply. saudara boleh reply kat email saya syafsp[at]yahoo.com.my

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...