-PeLaWaT SiLa TiNGGaLKaN LiNK aNDa DiSiNi - TeRiMa KaSiH DaRi BLoGGeR KaMPuNG-

Thursday, January 20, 2011

Home » , , » APA BEZA ADSNIAGA DAN GOOGLE ADSENSE? | BUAT DUIT DENGAN ADSNIAGA

APA BEZA ADSNIAGA DAN GOOGLE ADSENSE? | BUAT DUIT DENGAN ADSNIAGA

BUAT DUIT DENGAN ADSNIAGA

Hari ini saya bercadang nak cerita sikit apa itu Adsniaga. Setelah beberapa post saya sebelum ini telah menceritakan tentang bagaimana nak buat duit dengan adsniaga mungkin ada lagi yang tertanya-tanya apa itu adsniaga.

APA ITU ADSNIAGA?
BEZAKAH IA DENGAN GOOGLE ADSENSE?



AdsNiaga ini adalah sama seperti Google Adsense. Kita panggil Pay per klik Malaysia. Adsniaga ini dibina  oleh anak tempatan iaitu saudara Muhammad Suffi Bin Yusof iaitu admin bagi PortalNiaga.com.


Adsniaga ini diwujudkan agar blogger atau IM Malaysia boleh buat duit dengan program pay per click selain dari Adsense dalam blog-blog berbahasa Melayu mereka. Pasaran pengiklanan lebih kepada tempatan dan menguntungkan pengiklan tempatan.


BAGAIMANA CARA MENDAFTAR?
  • Daftar sebagai Publisher . Klik Sini
  • Dapatkan kod iklan dan letak pada blog atau laman web kita. Iklan adalah dalam bentuk text dan juga banner.
  • Setiap klik iklan yang kita paparkan, komisyen 0.07 sen akan dibayar.  

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut bagaimana untuk mendaftar adsniaga ini, anda boleh lihat pada post saya yang lain berkenaan tutorial bagaimana buat duit dengan adsniaga.
 
*Sumber diperolehi dan diolah daripada http://himira.com/2011/01/buat-duit-adsniaga-adsense-ke/

7 comments:

Mknace said...

:) :) :)
kena try nih
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited

DeCrewz said...

Salam bro.. 1st time singgah cni.. Kalau kita letakkan ads niaga ni, akan effect pada nuff kan?

To'Qie said...

mmg bg aku cara buat duit dengan adsniaga nie terbaeekk sbb baru lagi dilancarkan...mmg sama mcm google adsense cuma lebihnya iklan yang dipaparkan dlm bahasa melayu dan iklan tempatan jadi nie mmg kelebihan bg blogger tempatan...

To'Qie said...

DeCrews, aku mmg pnh terdengar yg kalau kte masukkan iklan adsniaga nie nuffnang kte akan hilang ttp sampai hari ini, xder bukti lg sbb aku nyer pon dua2 masih ada lg...jadi cuba lah buat duit dengan adsniaga nie....

To'Qie said...

thanks kpd Mknace dan DeCrews atas komen anda, harap selalu2 lah singgah dlm blog nie....follow lah blog aku nie....

Sekamar Rindu said...

salam..

boleh cuba ni..

**follow ur blog..

To'Qie said...

sila2 lah follow my blog...
boleh cuba sbb mmg menarik..
cara2 nya dah saya post sebelum ini....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...